Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marmerblokjes

Marmerblokjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Grill de pinda's goudbruin op een bakplaat in de hete oven. Pas op dat ze niet te donker worden en verbranden.
Voeg, als ze beginnen te kleuren, het sesamzaad er bij en laat mee-roosteren.

Laat afkoelen en maal de geroosterde pinda's en sesamzaad zeer fijn in een keukenmachine samen met de suiker.
Meng alles met het(de) eiwit(ten) en het oranjebloesemwater.

Kneed er de afgekoelde gesmolten roomboter doorheen en meng alles goed zodat er een vochtige, compacte massa ontstaat.

Doe de massa in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.

Haal de vorm uit de oven en besmeer de bovenkant met de helft van de witte chocolade(in de magnetron gesmolten)
Maak met gesmolten pure chocolade (doe die in een spuitzak met kleine opening of in een papieren puntzak waar je het puntje van af knipt) strepen in de breedte over de witte chocolade.

Neem dan een sateprikker en trek die over de lengte van het gebak heen en weer zodat de mooie "marmer"-tekening ontstaat.

Laat alles geheel afkoelen in zet in de koelkast.

Herhaal dezelfde procedure met de rest van de witte chocolade zoals hierboven staat met de andere kant van het gebak.

Doe daarvoor plasticfolie op het gebak en keer het om.

Snijd het gebak met de gemarmerde zijde naar boven in blokjes of in ruiten en leg die op een mooie schaal.

Mobiele versie afsluiten