Marmerblokjes

2008-10-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *500 gram ongezouten pinda's
    *80 gram sesamzaadjes
    *125 a 150 gram suiker
    *ongeveer 30 gram gesmolten roomboter
    *1 a 2 eiwitten
    *15 ml. oranjebloesemwater
    *250 gram witte chocolade
    *pure chocolade

Werkwijze

Stap1

Grill de pinda's goudbruin op een bakplaat in de hete oven. Pas op dat ze niet te donker worden en verbranden.
Voeg, als ze beginnen te kleuren, het sesamzaad er bij en laat mee-roosteren.

Laat afkoelen en maal de geroosterde pinda's en sesamzaad zeer fijn in een keukenmachine samen met de suiker.
Meng alles met het(de) eiwit(ten) en het oranjebloesemwater.

Kneed er de afgekoelde gesmolten roomboter doorheen en meng alles goed zodat er een vochtige, compacte massa ontstaat.

Doe de massa in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.

Haal de vorm uit de oven en besmeer de bovenkant met de helft van de witte chocolade(in de magnetron gesmolten)
Maak met gesmolten pure chocolade (doe die in een spuitzak met kleine opening of in een papieren puntzak waar je het puntje van af knipt) strepen in de breedte over de witte chocolade.

Neem dan een sateprikker en trek die over de lengte van het gebak heen en weer zodat de mooie "marmer"-tekening ontstaat.

Laat alles geheel afkoelen in zet in de koelkast.

Herhaal dezelfde procedure met de rest van de witte chocolade zoals hierboven staat met de andere kant van het gebak.

Doe daarvoor plasticfolie op het gebak en keer het om.

Snijd het gebak met de gemarmerde zijde naar boven in blokjes of in ruiten en leg die op een mooie schaal.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (18)

  1. Geplaatst door wafae_gril aan 25-10-2008

    hhhmmmm ziet er lkkr uit

  2. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    😀

  3. Geplaatst door nadia25 aan 27-10-2008

    wat voor bakvorm is het precies??
    en moet de chocolade ook aan de onder kant?? ziet er echt lekker uit

  4. Geplaatst door sadiye aan 27-10-2008

    het moet een rechthoekige bakvorm zijn.En alleen de bovenkant moet met chocolade besmeert worden.

  5. Geplaatst door souly aan 02-11-2008

    dit ga ik zeker proberen

  6. Geplaatst door Nisrineb aan 05-11-2008

    hallo

    Het is een soort cake toch?
    mijn vraag is doe je daar geen mee bij.
    Ik kan het evenniet volgen

  7. Geplaatst door sadiye aan 05-11-2008

    nee er gaat geen meel in

  8. Geplaatst door madeliefje aan 13-11-2008

    hallo

    dus je snijd hem met de choco beneden met de goede kant naar beneden snijden zo toch.

  9. Geplaatst door sadiye aan 14-11-2008

    ja klopt schuin kan ook

  10. Geplaatst door madeliefje aan 17-11-2008

    heb ze gisteren gemaakt heerlijk zeg . bedankt voor je recept.

  11. Geplaatst door sadiye aan 17-11-2008

    geen dank

  12. Geplaatst door soly aan 29-11-2008

    is bloesemwater hetzelfde als mazhar?

  13. Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008

    ja

  14. Geplaatst door Soukaina19 aan 15-01-2009

    Moet je het mengels gewoon op de bakplaat verspreiden? Niet in een bakvorm ofzo? x S.

  15. Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009

    in een rechthoekige bakvorm

  16. Geplaatst door salha aan 25-08-2010

    dames zijn er nog meer nieuwe recepten??

  17. Geplaatst door xmex12 aan 07-09-2010

    Jummieee

  18. Geplaatst door selwa29 aan 30-12-2010

    mmmmm dit zijn mijn lievelings koekjes echt ik kan er van blijven eten zo lekker vind ik ze mmmmmmm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.