Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marmita

Marmita

Marmita wat elke Marokkaan(se) wel kent en(veel)eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier, maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe een scheut olie in een pan en verhit de olie.

Voeg de  stukken  vlees toe, strooi er wat zout op en voeg de uien en knoflook toe, laat het vlees mooi bruin worden, voeg dan de ras el hanout en de saffraan toe en de peper en de tomaten goed omscheppen (het mag niet aanbranden)

Voeg ook de koriander en eventueel de peterselie (ma3dnoes) toe.

Laat het ong. 10 minuten op een laag vuur (deksel op de pan) smoren. omscheppen.

Voeg dan het water toe net zoveel tot het onder staat.

Weer wat zout toevoegen en een tijd op laag vuur koken(naar gelang van het malsheid van het vlees).

Ik laat het vlees vaak een uur stoven voordat ik er groenten bij doe.

Dan doe er sperziebonen (twee handjes). (wassen, doppen en eventueel breken)

Wortels (4 a 5 naar gelang van het grote van het gezin) Wassen, schrappen en verticaal door midden snijden.

De geschilde aardappels  4 a 5  en doormidden snijden(gelang naar de grote van de aardappel).

In de pan bij het vlees en door laten koken.

Ong. 45 minuten laten koken op matig vuur.

Eventueel nog water toevoegen ( dan ook kruiden), dan de doperwten (kommetje naar grote van het gezin) toevoegen nog even doorkoken .

De marmita is klaar als het vlees gaar is (dat betekend dat het makkelijk van het bot los laat)

Groenten gaar zijn (echt gaar, dus niet beetgaar, je moet de groenten kunnen fijndrukken).

Saus ingekookt is, dan is de marmita klaar (oefening baart kunst !!!kruiden (ras el hanout) is ook naar smaak het is altijd ongeveer. Dus beter iets minder doen (en dan nog toevoegen) dan teveel want anders is de marmita verknald

Serveren met Marokkaans brood

Be sahhettekoum (eet smakelijk)

Mobiele versie afsluiten