Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse donuts (beignets)

Marokkaanse donuts (beignets)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

salamalaikoum zusters,

Doe in een shcaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanillesuiker, ei en gist aan toe (gist eerst oplossen in beetje lauwe water)
Meng alles goed doorelkaar terwijl je er lauw water aan toevoegt tot het deeg gelijkmatig is.
Kneed krachtig tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg uit tot een plak van ong 6mm dikte en steek er met een glas rondjes uit.
Steek in het midden v/d cirkel nog een klein rondje uit en verwijder dit rondje uit de deegcirkel.
(je hebt nu een cirkel met een gat)

Leg de beignets op een met bakpapier bekleed bakblik, dek ze af met bakpapier en laat de beignets rijzen tot ze 2keer zo dik zijn geworden.

Dan moet je ze frituren in hete olie aan beide kanten (moet goud geel zijn)

en eet smakelijk hé
wassallam

de hoeveelheid weet ik echt niemeer maar denk zeker ong 15 stuks ofzo

Mobiele versie afsluiten