Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse gevulde minibroodjes

Marokkaanse gevulde minibroodjes

Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ze gebakken zijn, dan vul je ze met een lekkere groenten-gehaktvulling.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De broodjes:
Vermeng de gedroogde gist. de suiker en een half glas lauw water met elkaar in een kommetje.

Doe de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een mixer met deeghaken of gebruik gewoon je handen.

Vermeng alles goed met elkaar en kneed het deeg totdat je een mooie bol krijgt.

Bedek de kom met het deeg met een schone doek of met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.

Vorm het deeg dan weer tot je een mooie bol krijgt en bestrooi dan een werkvlak met wat bloem.

Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en steek er met een ronde uitsteekvorm rondjes uit.

Bedek die weer met een doek en laat nog 15 minuten rijzen.

Gebruik een grote anti-aanbak koekepan om de broodjes te bakken. Gebruik geen olie of zo.

Verhit de pan goed en bak een paar broodjes tegelijk aanbeide kanten.

De broodjes zwellen tijdens het bakken vanzelf op.

Laat afkoelen.

Maak de vulling:
Hak de ui fijn en fruit die al omscheppend in een scheut olijfolie.

Voeg het gehakt toe, schep door elkaar en bak rul.

Snijd de paprika's in hele kleine stukjes en voeg toe aan de vulling.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Bak alles al omscheppend totdat het gaar is.

Vul de broodjes:
Snijd de broodjes open en vul ze met een lepel van de vulling.


EET SMAKELIJK!!

Mobiele versie afsluiten