Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse rijstsalade

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de eieren hard.

Kook de rijst gaar in water met wat zout en een scheutje olie. Schrap de worteltjes en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water. Laten uitlekken. Kook de diepvriesdoperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of neem doperwten uit een potje of blikje. Laat goed uitlekken.

Grill de paprika's boven de vlam van je gaspit tot ze zwart zijn. Doe ze even in een plastic zak; daarna kan je er simpel het velletjes vanaf halen. Verwijder de pitjes en snijd de gegrillde paprika's in repen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water met zout. Laat uitlekken.

Vermeng voor de rijstsalade de afgekoelde gekookte rijst met de afgekoelde en gekookte wortelblokjes en de doperwtjes. Doe er een lepel mayonaise bij en evt. nog zout en zwarte peper naar smaak. Schep alles goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Vermeng voor de aardappelsalade de gekookte en afgekoelde aardappelblokjes met stukjes uitgelekte tonijn uit blik en doe er een lepeltje mayonaise, beetje ketchup en evt. nog zwarte peper en zout naar smaak bij. Schep alles voorzichtig om en zet in de koelkast.

Neem een mooie grote schaal. Neem een kom (niet al te groot) en schep daar de rijstsalade in. Druk een beetje aan en keer de kom om in het midden van de schaal. Schep rondom de rijstsalade hoopjes aardappelsalade en reepjes gegrillde paprika. Maak de salade af met partjes hardgekookte ei.

Tot slot kan je de salade nog versieren met zwarte olijven, augurkjes en zilveruitjes.

Eet Smakelijk!

Mobiele versie afsluiten