Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse Tajine met vlees en groenten

Traditionele Marokkaanse Tajine met vlees en groenten

Ik had al tijden geen echte Marokkaanse Tajine met vlees en groenten meer gemaakt, dat wil zeggen, in een tajine. Wel in een pan, maar dat is toch net even anders.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat het vlees door je slager in grove stukken snijden, doe geen kleine blokjes of vlees zonder bot, dat maakt het gerecht heel anders en minder mals. Laat er ook wat stukken vet aan zitten, die zorgen voor smaak!

Stap2

Rasp de ui en tomaat en snijd de peterselie en koriander fijn. Verhit wat olijfolie in je tajine en bak de stukken vlees aan beide zijden mooi bruin. Voeg dan de ui, tomaat en kruiden toe en meng even goed. Doe de deksel op de tajine en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven.

Stap3

Kook ondertussen water. Voeg kokend water toe aan het vlees tot het net niet onder staat (zal dit volgende keer even afmeten). Breng aan de kook en zet dan op laag vuur op een sudderplaatje voor een uur of anderhalf.

Stap4

Was, schil en snijd dan de groenten en leg die op het vlees. Bestrooi met wat zout en peper en zet de deksel weer op de tajine. Laat dit in ongeveer een half uurtje gaar worden. Voeg dan de olijven toe en garneer met nog wat vers gesneden kruiden. Lekker met warm Marokkaans brood.

Mobiele versie afsluiten