Marokkaanse Tajine met vlees en groenten

2018-01-30
  • Porties : 4 personen
  • Kooktijd : 1:30 u
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ik had al tijden geen echte Marokkaanse Tajine met vlees en groenten meer gemaakt, dat wil zeggen, in een tajine. Wel in een pan, maar dat is toch net even anders.

Ingrediënten

  • - 1 kilo lams-, kalfs- of rundvlees met bot
  • - 1 grote ui
  • - 1 tomaat
  • - Paar takjes verse peterselie en koriander
  • - Olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl gember
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1/2 tl komijn
  • - 1 courgette
  • - 2 wortels
  • - 5 aardappels
  • - Olijven

Werkwijze

Stap1

Laat het vlees door je slager in grove stukken snijden, doe geen kleine blokjes of vlees zonder bot, dat maakt het gerecht heel anders en minder mals. Laat er ook wat stukken vet aan zitten, die zorgen voor smaak!

Stap2

Rasp de ui en tomaat en snijd de peterselie en koriander fijn. Verhit wat olijfolie in je tajine en bak de stukken vlees aan beide zijden mooi bruin. Voeg dan de ui, tomaat en kruiden toe en meng even goed. Doe de deksel op de tajine en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven.

Stap3

Kook ondertussen water. Voeg kokend water toe aan het vlees tot het net niet onder staat (zal dit volgende keer even afmeten). Breng aan de kook en zet dan op laag vuur op een sudderplaatje voor een uur of anderhalf.

Stap4

Was, schil en snijd dan de groenten en leg die op het vlees. Bestrooi met wat zout en peper en zet de deksel weer op de tajine. Laat dit in ongeveer een half uurtje gaar worden. Voeg dan de olijven toe en garneer met nog wat vers gesneden kruiden. Lekker met warm Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 96
Beoordeel dit recept

96 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.