Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mchewek

Mchewek

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat.Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m'chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken.

Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat. Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit.Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.

Steek in elke m'chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).

Plaats de M'chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gaststand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.

Mobiele versie afsluiten