Mchewek

2008-10-15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *300 gram witte, gemalen amandelen
    *100 gram kristalsuiker
    *1 zakje vanillesuiker
    *geraspte schil van een halve citroen
    *2 eieren
    *grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken
    *20 kleine stukje gedroogde papaya of andere fruit

Werkwijze

Stap1

Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat.Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m'chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken.

Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat. Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit.Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.

Steek in elke m'chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).

Plaats de M'chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gaststand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door Dalilah aan 16-10-2008

    ziet er erg lekker uit, ben zelf gek op
    amandelen.Ik ga het zeker een keer
    proberen.

  2. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    deze zijn echt lekker..

  3. Geplaatst door yassmin aan 30-10-2008

    hoeveel stuks krijg je ongeveer van dit recept

  4. Geplaatst door sadiye aan 30-10-2008

    ongeveer 22 maar het ligt ook aan hoe groot je de koekjes maakt.

  5. Geplaatst door seyma* aan 01-11-2008

    hmmm ik heb deze net gemaakt ze zijn echt heerlijk ze zijn al op 😀

  6. Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008

    😉

  7. Geplaatst door wafae_gril aan 02-11-2008

    ik heb ze vndaag geprobeerd ze zijn zow lkkr ik kan gwn niet stoppen met eten echt waar:$

  8. Geplaatst door sadiye aan 02-11-2008

    ja he 😀 bij ons was het ook gelijk op 😀 ik ben blij dat je ze lekker vond.

  9. Geplaatst door aaznag aan 09-09-2009

    vraagje moet er helemaal geen boter of olie bij

  10. Geplaatst door sadiye aan 09-09-2009

    nee want die gemalen amandelen zijn al vettig hoeft niet

  11. Geplaatst door youssra.el aan 14-09-2009

    Je hoeft dus de amandelen niet te bakken, schillen en dan malen?

  12. Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009

    ja dat klopt maar wel ontvelde amandelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.