Kinder pizza
2005-10-09- Keuken: Italiaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 10 gr gist
- snuif zout
- 1,25 dl water
- 3a4 el olijfolie
Garnering:
- groenten of een andere garnituur, waarmee je een leuke versiering kan maken.
- kerstomaten,
- champignon
- rode peper.
Werkwijze
Stap1
Meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Het deeg mag niet te nat worden (anders valt het ook niet meer goed uit te rollen).
Laat het deeg 20 minuten rijzen en rol het uit. Maak bolletjes per portie. Laat een tweede keer rijzen
Rol de bolletjes uit
Afwerking:
Neem het pizzadeegje en zoek naar je eigen verbeelding groenten of een andere garnituur, waarmee je een leuke versiering kan maken. Voor de voorbeeld pizza heb ik een gezichtje gemaakt met oogjes van kerstomaten, een neusje van een plakje champignon en een mond van een reepje rode peper. Zelfs ongebakken ziet dit er al feestelijk leuk uit.
kinderpizza gegarandeerd sucses..
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
49 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Nacira aan 09-10-2005
Leuk!!
Geplaatst door miss france aan 09-10-2005
ja dacht effe wat anders..
Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005
echt leuk, di ega ik lekker met sihampie maken!
Geplaatst door miss france aan 09-10-2005
moet je doen wordt dikke pret in de keuken..
Geplaatst door soulfa aan 12-10-2005
Leuk dit, dan kunnen de kinderen het deeg zelf aankleden.
Geplaatst door superkok aan 25-03-2008
ja kunnen ze het leeker zelf doen
Geplaatst door wafae_gril aan 19-10-2008
wuhahahaha me broertje zow bang van worden als hij het ziet
Geplaatst door saida84 aan 01-02-2009
leuk hoor. heb je ook wat gezonds dat ik met kinderen kan maken????
Geplaatst door chocolate aan 10-09-2009
super leuk ik ga het gelijk proberen.
Geplaatst door hananne aan 27-09-2009
maar het deeg word hard als het gebakken is waarom?