Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mijn gehaktbastilla

Mijn gehaktbastilla

Gehaktbastilla, zelf maak ik meestal 12 kleintjes in een muffinvorm. Leuk voor bezoek en heeft ieder genoeg aan die hoeveelheid. Wat de hoeveelheden betreft doe ik alles op gevoel en naar smaak. Uien royaal ongeveer bijna de helft van het gehakt. Niet al te veel peterselie. en koriander.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op een graadje of 180

Ingrediënten voor poedervulling door elkaar mengen, weg zetten.

Uien, peterselie, koriander klein snijden, met beetje olie bakken in pan tot slap is, kruiden erbij, gehakt erbij, rul bakken, alles goed mengen tot gaar is. haal de pan van t vuur en doe nu 2 eieren door het gehakt mengsel.

Begin aan de buitenkant: filodeeg royaal insmeren met olie, in bakblik leggen, 2 laagjes moet voldoende zijn, zorg voor zijkanten die bedekt zijn zodat je t nog kunt dichtvouwen.

Eerste laag is poedervulling, dan het gehaktmengsel erop, dan weer een laagje poedervulling, geheel dichtmaken met nog een bovenste laag filodeeg met olie.

In de oven bakken tot deeg knapperig is, voor opdienen poedersuiker voor sier en smaak.

Mobiele versie afsluiten