Mijn gehaktbastilla

2008-09-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Gehaktbastilla, zelf maak ik meestal 12 kleintjes in een muffinvorm. Leuk voor bezoek en heeft ieder genoeg aan die hoeveelheid. Wat de hoeveelheden betreft doe ik alles op gevoel en naar smaak. Uien royaal ongeveer bijna de helft van het gehakt. Niet al te veel peterselie. en koriander.

Ingrediënten

  • Voor de poedervulling:
    ontvliesde amandelen geroosterd en gemalen
    poedersuiker
    poederkaneel
    Voor vulling:
    uien
    peterselie
    koriander
    gehakt
    zout
    2 eieren
    ras l hanut kruiden
    poederkaneel
    Voor buitenkant:
    filodeeg
    poedersuiker
    olie

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op een graadje of 180

Ingrediënten voor poedervulling door elkaar mengen, weg zetten.

Uien, peterselie, koriander klein snijden, met beetje olie bakken in pan tot slap is, kruiden erbij, gehakt erbij, rul bakken, alles goed mengen tot gaar is. haal de pan van t vuur en doe nu 2 eieren door het gehakt mengsel.

Begin aan de buitenkant: filodeeg royaal insmeren met olie, in bakblik leggen, 2 laagjes moet voldoende zijn, zorg voor zijkanten die bedekt zijn zodat je t nog kunt dichtvouwen.

Eerste laag is poedervulling, dan het gehaktmengsel erop, dan weer een laagje poedervulling, geheel dichtmaken met nog een bovenste laag filodeeg met olie.

In de oven bakken tot deeg knapperig is, voor opdienen poedersuiker voor sier en smaak.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Nuray aan 12-09-2008

    lieve moemina,

    Filo deeg…..is dit loempia deeg?

    Alvast bedankt voor je recept

  2. Geplaatst door moemina aan 13-09-2008

    Ja klopt gewoon loempia deeg.
    Ik heb er laatst trouwens driehoekjes van gemaakt en in laagje olie gebakken en later ook poedersuiker erop. Ook lekker. Het lekkerste tot nu toe was in muffinvormpjes.
    Laat me weten wie t heeft uitgeprobeerd.

    BTW ik weet niet wie de foto erbij heeft geplaatst, beheerder mss? thanx.

  3. Geplaatst door marocalhoceima aan 03-12-2008

    Dit ga ik binnenkort uitproberen. Ziet er lekker uit.Heb je trouwens ook ergens misschien een kleine kip bastilla?

    Groetjes

  4. Geplaatst door Mounake aan 27-07-2009

    Mmm lijkt me idd makkelijker dan de traditionele bestilla’s met kip of vis (waarvan ik al moe wordt al ik denk aan de rommel in de keuken achteraf ) maar deze lijkt me dus echt wel te doen en die muffin-versie is idd een goed idee march’Allah ! Volgend weekend inch’Allah probeer ik ze uit !

  5. Geplaatst door Mounake aan 02-08-2009

    FANTASTISCH !!!! Ik heb ze gisteren gemaakt voor mijn bezoek en iedereen was er weg van !!! Die muffinvormpjes zijn DE PERFECTE MAAT ! Zeker een aanrader dus ! ( bij bestilla zit je achteraf zo met een rommeltje aan overschot wat je op deze manier niet hebt en voor wie meer wil neemt er gewoon 2 van hé )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.