Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mille feuille met banketbakkersroom

Mille feuille met banketbakkersroom

Naar verluidt is de Mille feuille / tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meel + water heel goed kneden en platwalsen.

Belegen boter in het midden en vouwen de randen naar binnen.

Daarna kneden we het geheel goed samen ( dit herhaal je 3 keer)

en zo ziet d 'r uit

Maak met een vork gaatjes erin


Bestrooi het daarna met suiker


Doe dit in de oven 200c

Stap2

Haal je dit er uit om af te koelen, en snijd ze in reepjes

De harde randjes er af halen

Je doet daar overheen de banketbakkersroom

je legt de volgende verdieping en doe je het zelfde als wat boven staat

Tenslotte leg je daar de laatste plak overheen

Je smeert extra room aan de zijkanten

De boven kant met de siroop bestrijken

Vervolgens giet je daaroverheen gesmolten suiker overheen

Versier hem met chocola

Je kan de zijkantjes met nootjes versieren

Mobiele versie afsluiten