Naar verluidt is de Mille feuille / tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.
Ingrediënten
- Het deeg:
- - 500g meel
- - 250 ml water
- - 5 g zout
- - 750 g boter
- - Suiker
- - banketbakkersroom
- - siroop
- - gesmolten chocolade voor versiering
- - Nootjes (optioneel)
Werkwijze
Stap1
Meel + water heel goed kneden en platwalsen.
Belegen boter in het midden en vouwen de randen naar binnen.
Daarna kneden we het geheel goed samen ( dit herhaal je 3 keer)
en zo ziet d 'r uit
Maak met een vork gaatjes erin
Bestrooi het daarna met suiker
Doe dit in de oven 200c
Stap2
Haal je dit er uit om af te koelen, en snijd ze in reepjes
De harde randjes er af halen
Je doet daar overheen de banketbakkersroom
je legt de volgende verdieping en doe je het zelfde als wat boven staat
Tenslotte leg je daar de laatste plak overheen
Je smeert extra room aan de zijkanten
De boven kant met de siroop bestrijken
Vervolgens giet je daaroverheen gesmolten suiker overheen
Versier hem met chocola
Je kan de zijkantjes met nootjes versieren