Mille feuille met banketbakkersroom

2005-10-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Naar verluidt is de Mille feuille / tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.

Ingrediënten

  • Het deeg:
  • - 500g meel
  • - 250 ml water
  • - 5 g zout
  • - 750 g boter
  • - Suiker
  • - banketbakkersroom
  • - siroop
  • - gesmolten chocolade voor versiering
  • - Nootjes (optioneel)

Werkwijze

Stap1

Meel + water heel goed kneden en platwalsen.

Belegen boter in het midden en vouwen de randen naar binnen.

Daarna kneden we het geheel goed samen ( dit herhaal je 3 keer)

en zo ziet d 'r uit

Maak met een vork gaatjes erin


Bestrooi het daarna met suiker


Doe dit in de oven 200c

Stap2

Haal je dit er uit om af te koelen, en snijd ze in reepjes

De harde randjes er af halen

Je doet daar overheen de banketbakkersroom

je legt de volgende verdieping en doe je het zelfde als wat boven staat

Tenslotte leg je daar de laatste plak overheen

Je smeert extra room aan de zijkanten

De boven kant met de siroop bestrijken

Vervolgens giet je daaroverheen gesmolten suiker overheen

Versier hem met chocola

Je kan de zijkantjes met nootjes versieren

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (22)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    dit lijk me echt moeilijk!!!

  2. Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005

    ja klopt,veel werk he, hahahahah.

  3. Geplaatst door Jallie aan 18-10-2005

    MashaAllah dat ziet er prachtig uit meid en lijkt mij ook idd een hoop werk.. netjes hoor:)

  4. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    ziet er heelijk uit, maar ik denk niet dat ik het ga maken.

  5. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    OOooooh wat lekker ik ben er gek op!!

  6. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    Belegen boter? Is dat halvarine?

  7. Geplaatst door saadia29 aan 18-10-2005

    hahah een echte kunstwerk.

  8. Geplaatst door fati aan 18-10-2005

    oemnizaar heb een vraagje u zei dat ik wij die 3 maal moeten herhalen ,dus we moeten die 750gr boter in 3 delen?is dat zo of niet?jzaki allah

  9. Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005

    ik wilde graag weten of je eventueel ook bladerdeeg kunt gebruiken of denk ik dan te makkelijk

  10. Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005

    Fati: nee, je moet alleen die deeg 3 keer herhalen, en heel goed kneden met de behulp van deegroller, en die boter hoef je hem niet te delen.

    succes

  11. Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005

    oortje31: je kan ook gewoon bladerdeeg gebruiken, maar van een velletje haal je er twee door deze in de oven op te warmen, tot hij goudbruin word, door de helfd te snijden, EN DIT VELLETJE UITELKAAR TE HALEN. DIT IS MIJN TRUKJE;).
    Ik hoop dat je mij begrijpt wat ik bedoel.

    Succes

    Groetjes

  12. Geplaatst door sushimoon aan 06-11-2005

    je kunt ook alle werk achterwege laten en in de supermarkt zon pakket kopen om tompoes te maken , maar in plaats van twee bladerdeeg, gebruik je er drie per gebak. Zit bladerdeeg, room en glazuur in het pakket!!

  13. Geplaatst door prinses nisrin aan 30-11-2005

    wat heerlijk zeg!!!! ik ga hem een keer proberen ik laat het je horen als het is gelukt. liefs nisrin…

  14. Geplaatst door cookiemam aan 02-03-2007

    dames,waarom zie ik de fotos niet en jullie wel????????????

  15. Geplaatst door sjaahida aan 03-03-2007

    een troost ik zie ze ook nie

  16. Geplaatst door nadina23 aan 26-09-2008

    hoi mensen
    ik zie de foto afbeelding niet
    hoe komt dat ? help

  17. Geplaatst door najelm aan 19-10-2008

    het lijkt echt heerlijk, maar spijtig zie ik ze ook niet. :s

  18. Geplaatst door Lalakifech aan 05-04-2009

    Hmm, het “leest”heerlijk krijg er nu al trek in, zo op de vroege ochtend hihi.

    Kan je ze svp opnieuw plaatsen

    Alvast bedankt

  19. Geplaatst door kiki1234 aan 08-04-2009

    kan je svp een foto plaatsen als jet kan 😛

  20. Geplaatst door karima4life aan 19-09-2009

    jaa voor mij ook alsjeblieft

  21. Geplaatst door assia7 aan 06-12-2010

    hmmmmmmmmmmmmmm

  22. Geplaatst door Pixie aan 22-05-2019

    Welke siroop bedoel je juist?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.