Hommis kimoen – kikkererwten met komijn

2012-05-01
  • Porties : 5
Beoordeel dit recept:

heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.

Ingrediënten

  • - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
    - 3 gl komijn
    - zout
    - water

Werkwijze

Stap1

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een  (snelkook)pan doen
4-  Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten


Besa7a ou ra7a

Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.