Hommis kimoen – kikkererwten met komijn
2012-05-01- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.
Ingrediënten
- - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
- 3 gl komijn
- zout
- water
Werkwijze
Stap1
1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.
Volgende dag:
2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een (snelkook)pan doen
4- Voeg ruim water, komijn en zout toe.
kooktijd ca. 40 minuten
Besa7a ou ra7a
Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.
Gemiddelde waardering
(2.7 / 5)
13 keer beoordeeld