Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Het recept van Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mille-feuille is een Frans gebakje waarvan de exacte oorsprong onbekend is. De moderne vorm werd beïnvloed door verbeteringen door Marie-Antoine Carême.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Banketbakkersroom:

Melk, eidooier, maizena, suiker, vanillearoma samen kloppend op vuur tot mengsel kookt en dikker wordt, in kom doen bedekken met plastiek en in koelkast.

Stap2

Bakplaat met bakpapier daarop de bladerdeeg elk stuk paar keer inprikken met vork, leg er bakpapier op en daarop nog een bakplaat, bak 10 min in voorverwarmde oven verwijder dan de bovenste bakplaat en laat nog 5 min goudbruin bakken. Laat afkoelen op rooster snij elk stuk deeg in 2 , doe de banketbakkersroom in spuitzak en spuit op de bovenkant van deeg volledig vol, leg er stuk deeg op.

Stap3

Glazuur

Maak glazuur door eiwit en poedersuiker samen te kloppen boven een pan met zacht kokend water , klop die in 5 min met de mixer, laat 5 min staan en smeer die op bovenkant van het deeg.

Stap4

Smelt chocolade samen met de room doe in plastiek spuitzak en maak op glazuur paar streepje ❤

Mobiele versie afsluiten