Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept
2018-02-03- Keuken: Franse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 5
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 15m
- Klaar in : 50m
Het recept van Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mille-feuille is een Frans gebakje waarvan de exacte oorsprong onbekend is. De moderne vorm werd beïnvloed door verbeteringen door Marie-Antoine Carême.
Ingrediënten
- - 1 pakje vierkant bladerdeeg
- Banketbakkersroom:
- - 100 gr witte basterdsuiker
- - 400 ml melk
- - 2 eidooiers
- - Paar druppels vanille aroma
- - 2 eetlepel maïzena
- Glazuur:
- - 200 gr poedersuiker
- - 1 eiwit
- - 75 gr zwartte chocolade
- - 25 gr room
Werkwijze
Stap1
Banketbakkersroom:
Melk, eidooier, maizena, suiker, vanillearoma samen kloppend op vuur tot mengsel kookt en dikker wordt, in kom doen bedekken met plastiek en in koelkast.
Stap2
Bakplaat met bakpapier daarop de bladerdeeg elk stuk paar keer inprikken met vork, leg er bakpapier op en daarop nog een bakplaat, bak 10 min in voorverwarmde oven verwijder dan de bovenste bakplaat en laat nog 5 min goudbruin bakken. Laat afkoelen op rooster snij elk stuk deeg in 2 , doe de banketbakkersroom in spuitzak en spuit op de bovenkant van deeg volledig vol, leg er stuk deeg op.
Stap3
Glazuur
Maak glazuur door eiwit en poedersuiker samen te kloppen boven een pan met zacht kokend water , klop die in 5 min met de mixer, laat 5 min staan en smeer die op bovenkant van het deeg.
Stap4
Smelt chocolade samen met de room doe in plastiek spuitzak en maak op glazuur paar streepje ❤
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
7 keer beoordeeld