Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

2018-02-03
  • Opbrengst : 5
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar in : 50m
Beoordeel dit recept:

Het recept van Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom. Mille-feuille is een Frans gebakje waarvan de exacte oorsprong onbekend is. De moderne vorm werd beïnvloed door verbeteringen door Marie-Antoine Carême.

Ingrediënten

  • - 1 pakje vierkant bladerdeeg
  • Banketbakkersroom:
  • - 100 gr witte basterdsuiker
  • - 400 ml melk
  • - 2 eidooiers
  • - Paar druppels vanille aroma
  • - 2 eetlepel maïzena
  • Glazuur:
  • - 200 gr poedersuiker
  • - 1 eiwit
  • - 75 gr zwartte chocolade
  • - 25 gr room

Werkwijze

Stap1

Banketbakkersroom:

Melk, eidooier, maizena, suiker, vanillearoma samen kloppend op vuur tot mengsel kookt en dikker wordt, in kom doen bedekken met plastiek en in koelkast.

Stap2

Bakplaat met bakpapier daarop de bladerdeeg elk stuk paar keer inprikken met vork, leg er bakpapier op en daarop nog een bakplaat, bak 10 min in voorverwarmde oven verwijder dan de bovenste bakplaat en laat nog 5 min goudbruin bakken. Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 1 Laat afkoelen op rooster snij elk stuk deeg in 2 , doe de banketbakkersroom in spuitzak en spuit op de bovenkant van deeg volledig vol, leg er stuk deeg op. Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 2

Stap3

Glazuur

Maak glazuur door eiwit en poedersuiker samen te kloppen boven een pan met zacht kokend water , klop die in 5 min met de mixer, laat 5 min staan en smeer die op bovenkant van het deeg.

Stap4

Smelt chocolade samen met de room doe in plastiek spuitzak en maak op glazuur paar streepje ❤ Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom bereiding 3

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.