Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini bountycake

Mini bountycake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding beslag:

Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter  de silicone muffinvormpjes. Doe in elke silicone muffinvorm beetje beslag. Strijk het beslag  glad..

Bak ongeveer in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 15 minuten gaar.

Bereiding vulling:

300 ml Melk aan de kook brengen daar 4 eetlepels dunne griesmeel door roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .Haal het pannetje dan van het vuur af en meng er dan 100 gram kokos en 100 gram suiker door .

Deze vulling over de gare biscuit verdelen ( in de siliconen muffinvormpjes )met de hulp van een lepel .

Als laatste met gesmolten pure chocolade bedekken en laten opstijven in de koelkast. Voor het opdienen voorzichtig uit de siliconen muffinvormpjes halen.

Tip zelfde cakes zonder oven !!!!

Je kunt in plaats chocolade biscuit ook een koekjes bodem maken d.m.v. gemalen chocoladekoekjes die je mengt met paar eetlepels gesmolten boter. Dit samen mengen . Doe in elk vormpje een beetje koekjesmengsel druk dit aan. Doe er dan de vulling in en giet er direct gesmolten pure chocolade op. En leg ze in de koelkast .

Mobiele versie afsluiten