Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mokh el sheikh – Amandelkoekjes

Mokh el sheikh - Amandelkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Pel de amandelen, bak ze en maal ze daarna fijn tot poeder.

Meng het met de poedersuiker en vanille aroma en voeg eiwit beetje bij beetje toe. Je denkt misschien dat het te weinig is, maar dat is niet zo. Mocht het geen marsepein worden, dan kun je er iets meer eiwit bij doen.

Als je wil, kun je er kleurstof doorkneden. Leg dit afgedekt aan de kant.

Pel, bak en maal de amandelen voor de vulling fijn. Meng dit met de gemalen biscuitjes (of meng de kokos met de biscuitjes). Voeg vanille aroma toe en de boter op kamertemperatuur en in stukjes. Kneed dit goed door tot een mengsel. Het hoeft geen deeg te zijn, als je het samenknijpt moet het wel bij elkaar blijven en niet uit elkaar vallen.

Maak je aanrecht nat en leg hierop een vel bakpapier (zo verschuift het niet en kan je de marsepein makkelijk uitrollen). Leg de marsepein erop en hierop plastic folie. Rol het marsepein dun uit. Maak een staaf van wat vulling en leg op de marsepein.

Doe dan je hand onder het bakpapier en breng de marsepein omhoog, vouw het strak om de vulling heen en trek het papier eraf. Vouw eventueel vanaf de andere kant ook om. Druk de randjes goed aan en rol de staaf even heen en weer zodat het goed gesloten is. Snijd in ruitjes.

Rol door de kokos en druk er een parel in.

* Deze Amandelkoekjes (Mokh el sheikh) hoeven niet gebakken te worden.

Mobiele versie afsluiten