Ingrediënten
- kilo verse mosselen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- gedroogde chilipepertje
- eetlepels olijfolie
- theelepels djinten (gemalen komijn)
- theelepels ketoembar (gemalen koriander)
- theelepels koenjit (gemalen geelwortel / kurkuma)
- theelepel piment
- blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 zakje verse koriander (15 g)
- theelepels citroensap
- Materialen:
- grote mossel- of soeppan
Werkwijze
Stap1
Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
Stap2
Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. 4 theelepens citroensap en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
Stap3
Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
Stap4
Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.
Serveer er pide bij (plat Turks brood) of Marokkaans brood