Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

Stap2

Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. 4 theelepens citroensap en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.

Stap3

Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.

Stap4

Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.

Serveer er pide bij (plat Turks brood) of Marokkaans brood

Mobiele versie afsluiten