Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mosselen met risotto rijst en olijven

Mosselen met risotto rijst en olijven

Met mosselen kun je er zoveel mee doe. Je kan ze natuurlijk koken, maar ook kun je ze snel even aanbakken met knoflook en kruiden. Hieronder een een recept van mosselen met risotto rijst en olijven.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Elke mossel in je hand nemen en met mes alles af krabben van steen daarna heel goed wassen. Ben je wel even bezig hoor.

Stap2

Beetje olijfolie in pan daar paprika en ui gaarstoven en tomatenpuree bijmengen.

Stap3

Beetje olijfolie in pan daar eerst de look beetje aanstoven dan de rijst erbij mengen 1 visbouillonblok bijdoen en kokend water opgieten tot je rijst onderstaat op zacht vuur gaar laten worden en tussendoor elke keer beetje water bijvoegen 15 min.

Stap4

In een grote brede pan olijfolie warm laten worden. De mosselen erin en roeren tot je ziet dat de mosselen open zijn, doe je de paprikamix erbij,de kruiden, de verkruimelt bouillonblokje en citroensap meng dooreen laat 5 min stoven.

Stap5

Doe de gare rijst erbij.

Stap6

Vervolgens de koriander de peterseliemix en olijven bij de mosselen. Meng dooreen en laat nog 5 min stoven.

Stap7

Mobiele versie afsluiten