Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mosseltajine met worteltjes

Mosseltajine met worteltjes

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou…..

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Ontdooi de mosselen van tevoren (of koop verse gekookte mosselen bij de visboer).

Vermeng in een kom de specerijen, de fijngehakte tenen knoflook, de zeer fijngehakte platte peterselie, de verse koriander en 2 eetlepels olijfolie met elkaar.

Houd apart.

Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit in een tajine of in een kookpan 4 eetlepels olijfolie en fruit daarin de gehakte ui samen met de worteltjes.

Laat een tijdje zachtjes pruttelen.

Doe er dan de helft van de chermoula bij (het specerijenmengsel) roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken.

Giet er dan zoveel heet water bij dat de worteltjes nét onder staan en laat 20 minuten zachtjes verder koken zonder er in te roeren.

Vermeng de rest van de chermoula met de gekookte mosselen en voeg die bij de worteltjes als die zacht en gaar zijn.

Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de tajine/kookpan.

Besprenkel het gerecht met het sap van de citroen en dien op.

Geef er een lekkere salade bij en natuurlijk vers Marokkaans brood.

Mobiele versie afsluiten