Mosseltajine met worteltjes

2013-09-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou…..

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers);
    - 6 middelgrote wortels;
    - 1 ui;
    - 4 tenen knoflook;
    - 1 bosje platte peterselie;
    - 1 bosje verse koriander;
    - 1 koffielepel komijnpoeder;
    - 1 koffielepel paprikapoeder;
    - 1/2 koffielepel chilipeper;
    - 1 koffielepel gemberpoeder;
    - 6 eetlepels olijfolie;
    - zout en zwarte peper naar smaak;
    - 1 citroen.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Ontdooi de mosselen van tevoren (of koop verse gekookte mosselen bij de visboer).

Vermeng in een kom de specerijen, de fijngehakte tenen knoflook, de zeer fijngehakte platte peterselie, de verse koriander en 2 eetlepels olijfolie met elkaar.

Houd apart.

Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit in een tajine of in een kookpan 4 eetlepels olijfolie en fruit daarin de gehakte ui samen met de worteltjes.

Laat een tijdje zachtjes pruttelen.

Doe er dan de helft van de chermoula bij (het specerijenmengsel) roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken.

Giet er dan zoveel heet water bij dat de worteltjes nét onder staan en laat 20 minuten zachtjes verder koken zonder er in te roeren.

Vermeng de rest van de chermoula met de gekookte mosselen en voeg die bij de worteltjes als die zacht en gaar zijn.

Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de tajine/kookpan.

Besprenkel het gerecht met het sap van de citroen en dien op.

Geef er een lekkere salade bij en natuurlijk vers Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.