Cake rol

2006-01-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 eieren
    1 eiwit
    130 gram fijne kristalsuiker
    90 gram zelfrijzend bakmeel
    2 el fijne kirstalsuiker, extra
    halve pot aardbeienjam, of chocoladepasta

Werkwijze

Stap1

  1. Verwarm je oven op 200 graden
  2. Mix de eieren, eiwit en suiker in een keukenmachine of met de elektrische mixer op de hoogste stand voor ongeveer 5 minuten todat het mengsel luchtig en schuimig is.
  3. Zeef het bakmeel een paar keer en schep het snel door het beslag heen, niet gaam mixen, maar voorzichtig scheppen.
  4. Bedek je ovenplaat met bakpapier.
  5. strijk het mengsel over de bakplaat glad en egaal.
  6. Bak de cake onderin de oven, todat als je met je vinger zachtjes op drukt het deeg terug veert.
  7. Bestrooi een schone theedoek met de 2 eetlepels fijne suiker.
  8. Draai de cake op de theedoek en trek zachtjes het bakpapier eraf.
  9. Rolde cakemet behulp van de theedoek op.
  10. Laat de cake 30 minuten afkoelen.
  11. Rol het deeg dan weer uit.
  12. Bestrijk de cake met de jam en rol hem weer op.
  13. Laat de cake nog even rusten en snij hem dan in plakjes.

lekker en makkelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 21
Beoordeel dit recept

21 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door fatimaatjuh aan 18-03-2006

    is het normaal dat je bij een cakerol als het uit de oven komt, dat het aan de zijkant een betje zwart verbrand is… voor de rest lkkr recept s het wel :D..

  2. Geplaatst door asi aan 05-04-2006

    Heey madame cuisine ik begrijp niet echt hoe je die deeg moet rollen enso?
    Welke vorm moet je dat doen met een cake vorm of gewoon die van de oven??
    Maar het ziet er heerlijk uit!!

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-04-2006

    FAtima: Nee, de cake moet zeker neit verbranden aan de zijkanten.
    Zet je oven dan maar een paar graden lager

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-04-2006

    Asi: Je moet de bakplaat gebruiken die bij je oven hoort. Dus die grote vierkante bakplaat.

    Je rolt het deeg gewoon op als het gaar is, dus je begint te rollen aan de lange kant van get dee.

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-10-2006

    dit is het recept,

  6. Geplaatst door nicjah aan 13-12-2006

    hoi ,..ik had al eerder een reactie gegevn lijkt wel of het vwerwijderd is ?is dat zo …en waarom dan?heb toch niks verkeerds gezegd neem ik aan?De rol koek maken wij ook .Ik heb gezegd dat wij het van de molukken /indonesie ook kennen.Probeer eens cremevulling ipv jam…..en en wij doen de jam altijd door de zeef als je geen stukjes wilt proeven.Wij maken de rolkoek licht van kleur niet donker….het is een snelle handeling en we maken het extra luchtig door hier beetje maizena aan toe te voegen ….nou heb ik hier nu iets verkeerds gezegd??het is slechts een tip … tot ziens

  7. Geplaatst door nador girl aan 21-09-2007

    hee madame cuisine… heerlijk recept thnx!

  8. Geplaatst door troep aan 06-11-2009

    hoe lang moet de cake in de oven

  9. Geplaatst door koken20 aan 01-01-2010

    ga hem inschAllah zo make,tnx voor het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.