Selou – salou – zemmita – zemita

2009-08-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
    1. 250 gr. amandelen gepeld en gebakken en fijn gemalen korreltjes.
    2. 150 gr. amandelen, gepeld en gebakken en in stukjes.
    3. 150 gr. walnoten in stukjes
    4. 150 gr. ongezouten pinda's
    5. 3 eetlepels venkelzaad malen (nafa3)
    6. 250 gram sesamzaad gemalen
    7. 250 gram sesamzaad heel laten
    8. 1 el Anijszaad ook gemalen
    9. 2 el kaneel.
    1. 250 cl olie
    2. 250 gram boter.
    3. 300 gr honing
    4. 300 gr. Poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Sesamzaad en Nafa3 een dag van te voren, ontdoen van steentjes enzo..

Bloem in de oven doen en op 200 graden bakken, om de 5 minuten, omroeren. Na ongeveer een uur is het klaar. Moet bruin zijn, niet zwart!
DUS ERBIJ BLIJVEN EN BLIJVEN ROEREN.


1. Sesamzaad malen, Nafa3 malen, Anijszaad malen, zeven en in een kom.

2. Walnoten in stukjes en bij de sesamzaad etc. doen.


3. Pinda's een deel malen en een deel in stukjes hakken.

4. Kaneel bij doen.

5. Amandelen, ontvellen en in 250 cl bakken.

6. 250 gram amandelen, goed malen.

7. 150 gram amandelen in stukjes hakken.

8. Poedersuiker toevoegen.

ALS HET MEEL BRUIN IS:

1. Meel zeven door zo'n (BOESSIA? / Gharbal), HEEFT JE MA WEL, WAAR JE MEEL DOORHEEN ZEEFT.

1. De olie waar je de amandelen in hebt gebakken in een pannetje gieten.

2. Vuur zacht en de olie verwarmen.

3. boter erin en smleten, niet koken.

4. honing er bij, niet laten koken.


1. Meel is gezeefd, dus je kan het amandel/walnoot/sesamzaad/ etc. megnsel er door heen roeren, goed roeren.

2. Het olie/boter/honing megsel er doorheen en goed met je handen het meel verkruimelen.

EET SMAKELIJK, DEZE SELOU IS NIET PLAKKERIG. WIL JE EEN PLAKKERIGE SELOU DAN KAN JE MEER OLIE/BOTER/HONING TOEVOEGEN

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 41
Beoordeel dit recept

41 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door sadiye aan 24-08-2009

    kbidaaaaaaaaaaaaaaaaa hartsikke bedankt voor het recepje..:D

  2. Geplaatst door sadiye aan 24-08-2009

    dames ik heb ook een video van het recept selou 😛
    http://www.youtube.com/watch?v=OsipNrttnhY

  3. Geplaatst door wnma aan 12-06-2016

    Ik heb geen oven kan ik als nog in de pan baken de meel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.