Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De vulling:

Snij de kip in stukken. Doe een scheut olie in een pan en bak de kip op zacht vuur, snij de uien in grove stukken en doe deze bij de kip.

Kruid de kip royaal, wees niet te zuinig. Voeg net zo veel water toe, totdat de kip onder staat. Laat de kip goed gaar worden.

Haal de kip uit de pan, laat deze afkoelen, verwijder dan alle botten en het vel en snij het vlees fijn Schil de paprika met een dunschiller en snij ze in blokjes.

Haal het groen van de prei en snij alleen de steel in sliertjes. Doe deze groenten in de bouillon en laat de saus indikken. Je kan ook in de achtergebleven saus 5 eieren in doen, en dan roeren zodat de eieren soort ommelet worden, maar je moet blijven roeren (soort scrummbeld eggs) Je kan ook de eieren in een aparte koekepan doen met boter en dan de hele tijd roeren zodat het roerbak ei is geworden (srumbeld eggs) dna kan je de ei toevoegen bij hetkipmengsels.

Wie niet van ei houdt kan het weglaten (maar juist door die ei smaakt het lekker! Als de groenten gaar zijn, voeg je de fijn gesneden kip toe.

Doe de vulling na 5 minuten over in een vergiet om deze uit te laten lekken. Proef of er genoeg zout in zit, het moet een beetje zoutig smaken

Voor het deeg:

Meel en smida vermengen met het zout. Water toevoegen totdat je een samenhangend deeg hebt, niet te stevig en niet te soepel. Kneed het deeg goed door.

Laat het deeg in een plastic zak voor een poosje laten rusten. Je kunt het deeg ruim van te voren maken, er zit geen gist in dus het kan geen kwaad. Maak balletjes ten grootte van een mandarijn van het deeg, leg ze op een met olie besmeerde ondergrond en dek ze af met een plastic zak.

Maak van een deegballetje op je(met olie besmeerde) aanrecht of tafel een dun rondje. Vouw het deeg voor de helft naar het midden. Leg op het midden een paar eetlepels kipvulling. Vouw de andere kant van het deeg over de vulling heen. Leg weer wat eetlepels vulling op het deeg en vouw nu de rechterkant naar het midden. Vouw daarna de linkerkant over het deeg zodat je een vierkant hebt.

Maak het vierkantje iets platter, zonder dat de vulling uitloopt, en bak deze in de pizzapan om en om mooi goudbruin gaar. Je kunt ze ook in de oven bakken, in de oven worden ze iets krokanter. Bedek je ovenblad met bakpapier en maak ongeveer 6 vierkantjes en leg ze op het blad. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze mooi goudbruin

Eet Smakelijk!

Mobiele versie afsluiten