Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mtabbal

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de aubergine en snij deze in middelgrote pakkken. Ik bestrooi ze altijd even met zout en laat ze een paar uur op een snijplank liggen om het vocht even te onttrekken. frituur de aubergine goudbruin of gril ze in de oven.
als je ze frituurt - laat ze dan uitlekken.

Kook ongeveer halve liter water in een pannetje.
voeg hier sesampasta aan toen (min 5 flinke eetlepels), citroensap, uitgeperste knoflook en zout aan toe. Dit gedeelte gaat allemaal op gevoel en smaak. Je moet ervoor zorgen dat dit 'brouwsel' niet te dik en niet al te dun is...denk aan iets dikkere romige soep. Qua smaak moet je echt proeven. Begin dus met niet al teveel citroensap en knoflook, want anders moet je overal wat van bij doen. De citroensap verdikt, dus doe er dan nog wat gekookt water bij. Qua smaak moet de sesampasta een beetje overheersen, maar niet te veel.

Dan kun je de gefrituurde aubergines en het sesampasta brouwsel in de blender gooien OF in een vijzel in elkaar stampen (dat laatste doe ik). Als je de aubergines in de oven hebt gegrild, kun je er het beste wat (olijf)olie gooien, dat maakt het mixen Simpeler.

EN KLAAR!

P.S. het bereiden van het sesampasta brouwsel moet je een paar keer proberen, maar als je eenmaal de, voor jou, perfect smaak combinatie hebt gevonden, kun je dit Simpele gerecht heel snel maken. (deze sesampasta mix kun je trouwens voor nog veel meer gerechten gebruiken)

Je kan het een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Mobiele versie afsluiten