Ingrediënten
- 400 gr rundvlees
1 ui
4 tomaten
3 el sojasaus
1 el bruine basterdsuiker
1 el citroensap
Zout en peper
2 teentjes knoflook
1 el gedroogde peterselie (of een half bosje verse peterselie)
Halve tl sambal
Wokolie of olijfolie
Rijst naar keuze
Werkwijze
Stap1
Kook de rijst met zout gaar. Snijd het rundvlees in dunne reepjes.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Bak de runderreepjes in de wokolie of olijfolie bruin.
Voeg de ui, tomaat en knoflook toe en bak even mee. Doe dan de suiker, citroensap, sojasaus en sambal erbij en meng het erdoor.
Doe dan peterselie erbij en proef of er nog zout of peper bij moet.
Even doorwarmen tot je een beetje een sausje hebt (je moet wel stukjes tomaat blijven zien).
Serveren met de rijst.