Pittige runderreepjes met rijst

2006-02-04
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gr rundvlees
    1 ui
    4 tomaten
    3 el sojasaus
    1 el bruine basterdsuiker
    1 el citroensap
    Zout en peper
    2 teentjes knoflook
    1 el gedroogde peterselie (of een half bosje verse peterselie)
    Halve tl sambal
    Wokolie of olijfolie
    Rijst naar keuze

Werkwijze

Stap1

Kook de rijst met zout gaar. Snijd het rundvlees in dunne reepjes.

Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Bak de runderreepjes in de wokolie of olijfolie bruin.

Voeg de ui, tomaat en knoflook toe en bak even mee. Doe dan de suiker, citroensap, sojasaus en sambal erbij en meng het erdoor.

Doe dan peterselie erbij en proef of er nog zout of peper bij moet.

Even doorwarmen tot je een beetje een sausje hebt (je moet wel stukjes tomaat blijven zien).

Serveren met de rijst.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door mamanissa aan 04-02-2006

    lekker ben gek op rijst en mak ook vaak verschillende sausjes erbij ,deze word zeker geprobeerd hier dankjewel

  2. Geplaatst door mamanissa aan 04-02-2006

    lekker ben gek op rijst en mak ook vaak verschillende sausjes erbij ,deze word zeker geprobeerd hier dankjewel

  3. Geplaatst door mamanissa aan 04-02-2006

    probeer echt elke keer een keer drukken ,maar vaak zie ik meerder keren geplaatst mmmm oke ik druk even snel hoop dat maar een keer is

  4. Geplaatst door mamanissa aan 04-02-2006

    probeer echt elke keer een keer drukken ,maar vaak zie ik meerder keren geplaatst mmmm oke ik druk even snel hoop dat maar een keer is

  5. Geplaatst door mamanissa aan 04-02-2006

    jeetje ik snap er niks van haha

  6. Geplaatst door ellouisa aan 04-02-2006

    hihi je hebt spoken in je toetsenbord 😉 Het is echt heel lekker, als je het hebt geprobeerd laat het me weten! Liefs ellouisa

  7. Geplaatst door mamanissa aan 05-02-2006

    hahahaha ja zou best kunnen dat spokt in mij toetenbord
    ik zal je laten weten , vandaag is rijst met kipkerrie , volgende week inshallah haal ik runder dan maak ik
    liefs mamanissa

  8. Geplaatst door mamanissa aan 05-02-2006

    hahahaha ja zou best kunnen dat spokt in mij toetenbord
    ik zal je laten weten , vandaag is rijst met kipkerrie , volgende week inshallah haal ik runder dan maak ik
    liefs mamanissa

  9. Geplaatst door ellouisa aan 05-02-2006

    Is goed lieverd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.