Tajine van ossenstaart met uien en kikkererwten

2011-02-05
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo ossen- of kalfsstaart;
    400 gram kikkererwten (1 nacht weken in water);
    2 uien;
    1-2 tenen knoflook;
    1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
    1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
    1 kaneelstokje;
    1 koffielepel kurkumapoeder;
    1 koffielepel gemberpoeder;
    1/2 koffielepel gemalen komijn;
    1/2 koffielepel peper;
    4 eetlepels zonnebloemolie/olijf-olie;
    zout naar smaak.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verhit in een snelkookpan de olie en braad daar de in stukken gesneden ossenstaart in aan.
Voeg de gehakte uien en de geperste tenen knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg er de specerijen, de fijngehakte verse koriander en platte peterselie en zout naar smaak aan toe en laat alles nog 5 minuten al omscheppend fruiten.

Laat de geweekte kikkererwten uitlekken en voeg toe.
Schep alles goed door elkaar.

Voeg water toe tot alles nét onder staat, doe het deksel op de snelkookpan en laat ongeveer 45 minuten koken.

Controleer dan of het ossenstaartvlees zacht is (het vlees komt van de botjes af) en de kikkererwten gaar zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de uien, kikkererwten en saus er over en omheen.
Giet er evt, nog een klein scheutje olijfolie overheen en bestrooi met wat fijngehakte peterselie.

Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.