Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Pompoen soep

Pompoen soep

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook ruim 2 liter water.

Ondertussen ga je al het groenten schillen en in blokjes snijden van ongeveer 3 cm. Hoe kleiner hoe sneller gaar.
Doe de olijfolie, en de boullion blokjes in een grote soeppan. Doe alle groenten erbij behalve de 3/4 van de mais. Doe ook de zout en peper en sambal erbij. Laat alles lekker smoren.
Doe het gekookte water erbij als de groenten goed warm(heet) zijn. Als alle groenten gaar zijn doe je de mais en de 3 eetlepels cocos erbij. Na ongeveer 5 minuten mag je alles pureren met een pureerstaaf. De soep mag dik zijn maar niet te dik. (net zo dik als een beslag voor baghrir) Als het te dik is mag je er wat gekookt water bij toevoegen en even laten doorkoken.

De soep is klaar.

De garnering:
Alle ingredienten voor de garnering met elkaar vermengen, en als je de soep serveert 2 grote eetlepels garnering in de soep doen.

Eet smakelijk...!

Mobiele versie afsluiten