Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Prinsessentaart

Prinsessentaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem.

Mix de eieren met de suiker in 10 minuten luchtig en schuimig. Wel even de suiker zeven. Dan doe je de gezeefde bloem met de maizena en de zout erdoor heen scheppen, dus niet mixen. Zorg dat het luchtig blijft.

Dan doe je het in de voorverwarmde oven op ongveer 175 graden. Bak hem 45 minuten. Laat dan afkoelen in de springvorm voor een kwartier. Dan kan die eruit. Dan laat je hem verder afkoelen en snijd je hem in een vierkante vorm.

Dan mix je 250 ml slagroom met 5 suikerklontjes en een zakje klopfix. Snijd de cake in de lengte doormidden. Smeer de slagroom erop (niet alles bewaar wat voor de zijkanten) en doe er wat plakjes aardbei op, zoveel je wil. Zet dan de bovenkant erweer op. Besmeer de zijkanten van de taart met slagroom en de bovenkant met glazuur. DOe op de zijkanten de discohageltjes, net zo lang totdat je ongeveer geen slagroom meer ziet. het hele potje is bij mij opgegaan.

Dan kun je de taart versieren met van alles wat je wil. Ik heb deze taart met mijn nichtjes gemaakt dus zei hebben hem versierd met schrijfstiften snoepjes en chocolade.

Voor het smelten van de chocolade (als je ermee wil schrijven) dan doe je stukjes chocolade in een hittebestendige beker en dan zet je dat in de magnetron. Elke keer 30 sec op 800 watt, en steeds doorroeren. Je moet dat ongeveer 4 keer doen. Dus 4 keer 30 sec.

best makkelijk maar niet voor de beginneling

Mobiele versie afsluiten