Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Selou – salou – zemmita – zemita

Selou - salou - zemmita - zemita

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Sesamzaad en Nafa3 een dag van te voren, ontdoen van steentjes enzo..

Bloem in de oven doen en op 200 graden bakken, om de 5 minuten, omroeren. Na ongeveer een uur is het klaar. Moet bruin zijn, niet zwart!
DUS ERBIJ BLIJVEN EN BLIJVEN ROEREN.


1. Sesamzaad malen, Nafa3 malen, Anijszaad malen, zeven en in een kom.

2. Walnoten in stukjes en bij de sesamzaad etc. doen.


3. Pinda's een deel malen en een deel in stukjes hakken.

4. Kaneel bij doen.

5. Amandelen, ontvellen en in 250 cl bakken.

6. 250 gram amandelen, goed malen.

7. 150 gram amandelen in stukjes hakken.

8. Poedersuiker toevoegen.

ALS HET MEEL BRUIN IS:

1. Meel zeven door zo'n (BOESSIA? / Gharbal), HEEFT JE MA WEL, WAAR JE MEEL DOORHEEN ZEEFT.

1. De olie waar je de amandelen in hebt gebakken in een pannetje gieten.

2. Vuur zacht en de olie verwarmen.

3. boter erin en smleten, niet koken.

4. honing er bij, niet laten koken.


1. Meel is gezeefd, dus je kan het amandel/walnoot/sesamzaad/ etc. megnsel er door heen roeren, goed roeren.

2. Het olie/boter/honing megsel er doorheen en goed met je handen het meel verkruimelen.

EET SMAKELIJK, DEZE SELOU IS NIET PLAKKERIG. WIL JE EEN PLAKKERIGE SELOU DAN KAN JE MEER OLIE/BOTER/HONING TOEVOEGEN

Mobiele versie afsluiten