Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Sesam strikjes

Sesam strikjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng het ei met de boter, olie, mazhar, kaneel en bakpoeder.

Voeg hierbij de geroosterde sesam.

Voeg daarna de bloem toe en kneed het goed.

Voeg ongeveer een half koffie kopje lauw water toe tot je en goed uitrolbaar deeg krijgt.

Verdeel het deeg in twee bollen.

En rol de eerste uit en snijd er figuurtjes uit.

Druk de twee punten naar elkaar toe.

En zorg dat ze goed vast zitten.

Als je ze allemaal af hebt bak je ze in de olie.

Doe het gevouwen gedeelte naar beneden toe als je ze in de olie gooit, anders gaan ze open.

Bak ze goud bruin en haal ze van de olie meteen in de voorverwarmde honing.

Laat ze even goed trekken in de honing en haal ze er uit en doe ze in een vergiet voor het uitlekken.

Als versiering kun je deze gekleurde balletjes nemen, of iets ander.

Je kan ze natuurlijk ook zo laten.

Succes!!

Mobiele versie afsluiten