Sesam strikjes

2014-08-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 ei
    - 60 gram gesmolten boter
    - 1 eetlepel olie
    - 1 eetlepel mazhar (rose water)
    - 1/4 eetlepel kaneel
    - 1/4 zakje bakpoeder
    - beetje zout
    - 150 gram geroosterde sesam
    - 250 gram bloem

Werkwijze

Stap1

Meng het ei met de boter, olie, mazhar, kaneel en bakpoeder.

Voeg hierbij de geroosterde sesam.

Voeg daarna de bloem toe en kneed het goed.

Voeg ongeveer een half koffie kopje lauw water toe tot je en goed uitrolbaar deeg krijgt.

Verdeel het deeg in twee bollen.

En rol de eerste uit en snijd er figuurtjes uit.

Druk de twee punten naar elkaar toe.

En zorg dat ze goed vast zitten.

Als je ze allemaal af hebt bak je ze in de olie.

Doe het gevouwen gedeelte naar beneden toe als je ze in de olie gooit, anders gaan ze open.

Bak ze goud bruin en haal ze van de olie meteen in de voorverwarmde honing.

Laat ze even goed trekken in de honing en haal ze er uit en doe ze in een vergiet voor het uitlekken.

Als versiering kun je deze gekleurde balletjes nemen, of iets ander.

Je kan ze natuurlijk ook zo laten.

Succes!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.