Ingrediënten
- 60 gr bloem
60 gr boter
snufje zout
3 eieren
125 ml koud water
1 bekertje slagroom
1 zakje slagroomversteviger
stukjes fruit om te decoreren
Werkwijze
Stap1
verwarm de oven op 220gr.zeef de bloem en zout in een kom.breng in een steelpan op laag vuur boter en water aan de kook.als het begint te borrelen en de boter gesmolten is haal je het van het vuur en gooi je in een keer de bloem en zout bij en direct roeren met een houten lepel.
het mengsel zal binden en een bal vormen..doe het dan in een middelgrote kom en laat wat afkoelen.klop de eieren in een kom en voeg beetje bij beetje bij het beslag en klopt dit goed met een vork door elkaar tot je een glanzend mooi beslag krijgt.
bakplaat bekleden met bakpapier....spatel het beslag in een spuitzak en spuit er kleine vormpjes van, je kan er lange soesjes van maken of gewoon ronde, ook kan je als je geen spuitzak hebt met 2 lepels kleine hoopjes van maken. doe de bakplaat in het midden van de oven en bak ze 12 min op 220gr en dan draai je het naar 180 gr en laat ze dan nog 10 min mooi lichtbruin worden.
zet de oven uit en laat ze 10 min in de oven afkoelen, met de deur open.klopt alvast de sagroom met 2 eetlps suiker en de slagroomversteviger stijf en zet het even in de koelkast.daarna snijd je de soesjes open aan de zijkant, je kan ook een gaatje onderin het soesje maken i.p.v aan de zijkant, en spuit dan de slagroom erin tot het soesje gevuld is.zo maak je ze allemaal af en dan spuit je rozetjes op het soesje en garneer het met stukjes fruit.
je kan varieren met de vulling ,bv banketbakkersroom gebruiken of als je van mokka houd 1 theelp nescafe toevoegen aan de slagroom,laat je fantasie maar de vrije
loop