Soesjes

2006-03-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 60 gr bloem
    60 gr boter
    snufje zout
    3 eieren
    125 ml koud water
    1 bekertje slagroom
    1 zakje slagroomversteviger
    stukjes fruit om te decoreren

Werkwijze

Stap1

verwarm de oven op 220gr.zeef de bloem en zout in een kom.breng in een steelpan op laag vuur boter en water aan de kook.als het begint te borrelen en de boter gesmolten is haal je het van het vuur en gooi je in een keer de bloem en zout bij en direct roeren met een houten lepel.

het mengsel zal binden en een bal vormen..doe het dan in een middelgrote kom en laat wat afkoelen.klop de eieren in een kom en voeg beetje bij beetje bij het beslag en klopt dit goed met een vork door elkaar tot je een glanzend mooi beslag krijgt.

bakplaat bekleden met bakpapier....spatel het beslag in een spuitzak en spuit er kleine vormpjes van, je kan er lange soesjes van maken of gewoon ronde, ook kan je als je geen spuitzak hebt met 2 lepels kleine hoopjes van maken. doe de bakplaat in het midden van de oven en bak ze 12 min op 220gr en dan draai je het naar 180 gr en laat ze dan nog 10 min mooi lichtbruin worden.

zet de oven uit en laat ze 10 min in de oven afkoelen, met de deur open.klopt alvast de sagroom met 2 eetlps suiker en de slagroomversteviger stijf en zet het even in de koelkast.daarna snijd je de soesjes open aan de zijkant, je kan ook een gaatje onderin het soesje maken i.p.v aan de zijkant, en spuit dan de slagroom erin tot het soesje gevuld is.zo maak je ze allemaal af en dan spuit je rozetjes op het soesje en garneer het met stukjes fruit.

je kan varieren met de vulling ,bv banketbakkersroom gebruiken of als je van mokka houd 1 theelp nescafe toevoegen aan de slagroom,laat je fantasie maar de vrije
loop

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door sami aan 27-03-2006

    OOOOOOOOOO DIT LIJKT ME LEKKER DANKJE VOOR JE RECEPT. DAAR WAS IK HEEL LANG OP ZOEK .

  2. Geplaatst door Rzinia aan 29-03-2006

    ik zag je ze ook op m.nl. je had ze daar geplaatst en ze zien er verukkelijk uit

  3. Geplaatst door pareltje aan 30-03-2006

    klopt rzinia,ik kreeg van alle kanten het verzoek om het recept,daarom heb ik het hier geplaats.

    ps.ze zijn ook verukkelijk :likje:

  4. Geplaatst door libeluli aan 07-03-2007

    salam islaampareltje dit is dus echt verrrrrrukkkelijk ya! tarbakhalliek lieverd! ik zit proppievol hahahha zo leuk, echt net uit de winkel!
    ciaoooooooooo aleikoum salam

  5. Geplaatst door sara38 aan 07-10-2008

    ik heb ze een paar jaar geleden gemaakt ik heb het alweer verleerd nu weet ik het weer bedanktttttt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.