Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland. Maar het is wel heel erg lekker en vooral in dit onderstaande tajine recept ….. Probeer het, je zult geen spijt krijgen 🙂

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.

Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook in kleine stukjes.

Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten gebruikt).

Hak de uien.

Stap2

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.

Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat het mooi bruin is.

Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.

Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.

Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken en bestrooi met de specerijen.

Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de verkruimelde runderbouillonblokjes.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap3

Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is.

Stap4

Schil ondertussen de zoete aardappelen.

Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.

Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar zijn.

Stap5

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.

Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.

Dien op met lekker Marokkaans brood.

Mobiele versie afsluiten