Tajine van geitenvlees met zoete aardappelen

2013-09-25
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland. Maar het is wel heel erg lekker en vooral in dit onderstaande tajine recept ….. Probeer het, je zult geen spijt krijgen 🙂

Ingrediënten

  • 1 kilo geitenvlees
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 6 chilipepers (of minder, naar smaak)
  • 2 grote uien
  • 2 paprika's
  • 2 runderbouillonblokjes;
  • 6 tomaten of een 1 1/4 blik tomatenblokjes;
  • 2 koffielepels paprikapoeder;
  • 2 koffielepels kurkumapoeder;
  • 2 koffielepels gemalen komijn;
  • 2 koffielepels gemalen koriander;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • zout en peper naar smaak;
  • een handje fijngehakte verse koriander.

Werkwijze

Stap1

Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.

Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd die ook in kleine stukjes.

Doe hetzelfde met de tomaten (als je verse tomaten gebruikt).

Hak de uien.

Stap2

Verhit in een ruime pan de helft van de olijfolie.

Braad daarin het vlees aan alle kanten aan totdat het mooi bruin is.

Haal het aangebraden vlees uit de pan en houd warm.

Giet ook de achtergebleven braadolie uit de pan.

Verhit dan het restant van de olijfolie en fruit daarin de gehakte uien, de paprika- en peperstukjes aan.

Laat alles 1-2 minuten al omscheppend zachtjes bakken en bestrooi met de specerijen.

Schep alles al omscheppend nog 2 minuten om zodat het aroma van de specerijen vrijkomt.

Doe het gebraden vlees er weer bij, voeg de gesneden verse tomaten of de tomaten blokjes uit blik toe en de verkruimelde runderbouillonblokjes.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap3

Giet er zoveel heet water bij totdat alles nét onder staat, zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is.

Stap4

Schil ondertussen de zoete aardappelen.

Leg ze in een schaal met water zodat ze niet verkleuren.

Snijd de zoete aardappels pas op het laatste moment in grove stukken.

Voeg de stukken zoete aardappel toe aan het vlees en laat zachtjes doorkoken totdat ook de aardappelen gaar zijn.

Stap5

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de zoete aardappelen daarop- en overheen samen met de saus.

Bestrooi de tajine met een handje fijngehakte verse koriander.

Dien op met lekker Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.