Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video

2017-12-04
  • Opbrengst : 8-9 stuks van ongeveer 10 cm doorsnede
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 1:50 u
Beoordeel dit recept:

Ik gebruik al jaren zo min mogelijk pakjes, zakjes en mixjes in de keuken. Nu ik zelf tortilla’s had gemaakt, wilde ik ook pitabroodjes eens proberen. Want die smaak werd ik langzamerhand ook een beetje nat, zurig en vaak klef. Lange tijd vond ik het prima hoor, maar zelfgebakken leek me toch lekkerder. En inderdaad, wat een verschil!! Ze zijn zo lekker, dat je ze zelfs zonder vulling kunt eten. Lekker luchtig en precies goed op smaak!

Vul ze met wat je wilt: kip/vleesreepjs of gekruid gehakt met meegebakken groenten of juist rauwkost. Of doe eens falafel of gyros met knoflooksaus, ook heerlijk! Ook daar heb ik recepten van op mijn blog staan.

Ingrediënten

  • - 250 gr bloem
  • - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • - 5 gr zout
  • - 160 gram water (even wegen)
  • - 2 tl olijfolie

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist en doe er de olie bij. Voeg zout toe en dan beetje bij beetje het lauwwarme water. Kneed samen tot een deeg. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen. Na het rijzen verdeel je het deeg in 8-9 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een platte schijf. Steek met een soepkom een mooie cirkel eruit en leg op een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200 graden) voor 10 minuten. In de oven poffen ze mooi op, zodat ze lekker luchtig en makkelijk te vullen zijn!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.