Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Traditionele nasi

Traditionele nasi

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Haal de garnalen uit hun schaal en verwijder de darmkanaal. Marineer het kort met wat peper en zout. Bak in een koekenpan met wat olie de ei als roerei en hou het apart.

Neen een wok of diepe koekenpan en verhit daarin wat olie (ongeveer 2- 3 eetlepels) en bak daarin de bosuitjes tot de witte delen beetje glazig worden. Voeg nu de garnalen toe en bak deze tot de rood-roze en gaar zijn.

Zet het vuur op half hoog en voeg daarbij de rijst. Druk de rijstklonten beetje plat en roerbak het samen met de bosui en de garnalen. Voeg nu wat zout en peper en de vetsin bij. Blijf het roerbakken, anders gaat het plakken.

Als de rijst goed verhit is en los uit elkaar vallen en ei bij doen en de boter. Roerbak tot de boter gesmolten is, even proeven voor de smaak en je echte Chinese rijst in klaar.

Je kunt ook wat rode peper en een theelepel kerriepoeder bij doen. Deze komt na de zout en peper.

Mobiele versie afsluiten