Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Twisad

Twisad

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

de amandelen eerst in de keukenmachine grof hakken.dan de eieren scheiden en de eiwitten opkloppen tot een witte creme. dan voeg je poedersuiker, vanillesuiker, de gesmolten boter en vanillesuiker toe en klop dit met een mixer door elkaar.

dan de eigeel erbij doen en goed mixen en als laatste voeg je de gehakte amandelen toe.goed samen kloppen en zet dit in de koelkast tot je het nodig hebt.

dan ga je het deeg maken.boter, poedersuiker, snufje zout en de eieren goed mengen en voeg dan bloem toe tot je een soepel deeg hebt.

dan ga je de vormpjes bekleden en zet ze op een bakplaat.als je ze allemaal af hebt dan ga je ze vullen met het eieramandel mengsel, niet te vol anders stromen ze over als ze in de oven aan het bakken zijn, ongeveer iets boven de helft. van het deeg dat je overhoud maak je een dunne lap van, goed bestrooien met bloem, een grote vierkant uit snijden en met een schebakiaroller kleine streepjes uit snijden.ik hoop dat jullie dit begrijpen.

die leg je dan kruislings over de koekjes heen en dit bak je in de oven op laag temepratuur goudbruin.ongeveer 175 gr.

je kan ook andere noten gebruiken ipv amandelen.
uit dit recept krijg je heel veel koekjes,dus neem de helft van de ingredienten als je ze gaat maken!

Mobiele versie afsluiten