Twisad

2006-06-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor de vulling:
    500 gr gemalen amandelen
    375 gr poedersuiker
    375 gr gesmolten boter
    9 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    voor het deeg:
    250gr boter
    1 glas poedersuiker
    3 eieren
    snufje zout
    bloem toevoegen tot je een zachte deeg hebt
    ronde vormpjes

Werkwijze

Stap1

de amandelen eerst in de keukenmachine grof hakken.dan de eieren scheiden en de eiwitten opkloppen tot een witte creme. dan voeg je poedersuiker, vanillesuiker, de gesmolten boter en vanillesuiker toe en klop dit met een mixer door elkaar.

dan de eigeel erbij doen en goed mixen en als laatste voeg je de gehakte amandelen toe.goed samen kloppen en zet dit in de koelkast tot je het nodig hebt.

dan ga je het deeg maken.boter, poedersuiker, snufje zout en de eieren goed mengen en voeg dan bloem toe tot je een soepel deeg hebt.

dan ga je de vormpjes bekleden en zet ze op een bakplaat.als je ze allemaal af hebt dan ga je ze vullen met het eieramandel mengsel, niet te vol anders stromen ze over als ze in de oven aan het bakken zijn, ongeveer iets boven de helft. van het deeg dat je overhoud maak je een dunne lap van, goed bestrooien met bloem, een grote vierkant uit snijden en met een schebakiaroller kleine streepjes uit snijden.ik hoop dat jullie dit begrijpen.

die leg je dan kruislings over de koekjes heen en dit bak je in de oven op laag temepratuur goudbruin.ongeveer 175 gr.

je kan ook andere noten gebruiken ipv amandelen.
uit dit recept krijg je heel veel koekjes,dus neem de helft van de ingredienten als je ze gaat maken!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door sami aan 27-06-2006

    zit er goed uit.maar de foto is een beetje donker vind ik.

  2. Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006

    ik vind het niet donker, kan het goed zien hoor! Ik vind ze er super uit zien. Maar je hebt hier zeker die kleine mandvormpjes voor nodig die je in marokko kan kopen??

  3. Geplaatst door pareltje aan 28-06-2006

    het klopt dat ze er een beetje donker uitzien maar ik ga ze vrijdag inshallah weer maken voor iemand en probeer ik wel een mooie foto te maken deal?
    ellouisa,je hebt idd die mandvormpjes nodig.ik weet niet of je ze hier kan kopen,misschien in beverwijk of in brussel.

  4. Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006

    ok meid, ik kijk in brussel of ik ze kan vinden en anders in marokko.

  5. Geplaatst door pareltje aan 30-06-2006

    het recept staat erop en ik heb er een andere foto toegevoegd,mocht iemand iets willen weten laat dan wat van je horen.

  6. Geplaatst door gelderse aan 12-08-2006

    Moeten de vormpjes niet ingevet worden?

    En haal je de koekjes uit de vorm als ze warm zijn of wacht je tot ze zijn afgekeold.

  7. Geplaatst door gelderse aan 12-08-2006

    Wat ben ik blij dat ik de helft van het recept heb genomen. Ik ben net klaar en heb 125 koekjes.

  8. Geplaatst door pareltje aan 13-08-2006

    ik vet mijn vormpjes niet in,en ik haal ze eruit als ze nog warm zijn….ben vergeten te vermelden dat je hier heel veel koekjes uit krijgt :bloos:
    gelderse ik hoop dat ze zullen smaken.

  9. Geplaatst door gelderse aan 15-08-2006

    Shoukran islaamparel ze zijn heerlijk.Ik vind het niet erg dat je er veel koekjes uit kunt krijgen maar dan moet je er wel de tijd voor hebben. Ik heb nu de helft ingevriest.

  10. Geplaatst door pareltje aan 15-08-2006

    besa7a meid,ze zijn idd heerlijk.
    ze zijn zeker tijdrovend,was daarom ook my mistake om niet te vermelden dat je de helft van de ingredienten moet gebruiken,ik ga het recept even aanpassen.
    goed idee datinvriezen, ik heb het zelf nooit gedaan maar het schijnt goed te kunnen.

  11. Geplaatst door sami aan 05-09-2006

    ik heb ze gemaakt en ze waren lekker.dankje voor dit lekkere recept.

  12. Geplaatst door pareltje aan 08-09-2006

    graag gedaan sami.

  13. Geplaatst door ellouisa aan 14-09-2006

    nou ik heb de mandjesvormpjes in marokko gekocht en ga ze snel uitproberen (denk voor t suikerfeest)

  14. Geplaatst door Jamila aan 08-10-2006

    ziet er goed uit tbarke allah
    maar nou had k een vraagje aan jullie allemaal waar kan je die vormpjes hier in a dam kope let me know

  15. Geplaatst door tangia aan 14-10-2006

    die vormpjes kan je in beverwijk kope

  16. Geplaatst door gelderse aan 10-04-2007

    i.p.v dat ik de koekjes versier met deegsliertjes. Leg ik er amandelschaafsel op. Dat scheelt een hoop werk. En ziet er toch mooi uit. P.s. Dit blijft mijn favoriete koekje

  17. Geplaatst door sadiye aan 28-11-2008

    kan je ook papieren vormpjes gaan gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.