Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella

Vegetarische pizza met paprika's en mozzarella

Heerlijke vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella op zijn Italiaans is net zoals de meeste pizza’s erg makkelijk te maken. Pizza hoeft niet altijd ongezond te zijn. Je hoeft de bodem niet altijd te beleggen met kilo’s kaas, salami of wat anders. Een eigen vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella is stukken gezonder dan die je buiten bestelt.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Deeg: alles samen mengen en 10 min kneden. Daarna deeg afgedekt 20 min laten rijzen. Vervolgens opnieuw 5 min kneden en weer afdekken en 1 uur laten rijzen.

Stap2

Oven voorverwarmen op 230 gr met pizzasteen erin. >br>
Deeg in 4 delen ,elk stuk oprollen tot een bal, in bloem rollen afdekken en 15 min laten staan. Daarna uitrollen met behulp van deegrol. Doe dan een dun laagje tomatensaus en beleg naar keus. Ik heb hier paprika's en mozzarella gebruikt (in Ander recept heb ik tonijn en mozzarella gebruikt).

Stap3

Strooi van boven beetje basilicum snufje peper en paar druppels olijfolie.

Stap4

Bak ze op hete pizzasteen in 10 min krokant en gaar. (Hier foto van pizza met tonijn)

Mobiele versie afsluiten