Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vis tajine met groente

Vis tajine met groente

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de marinade aan en marineer de vis na ze gewassen en gedroogd te hebben in de marinade.

Laat een beetje van de marinade apart voor de groente straks.

Doe de vissen voor een paar uur in de koelkast.

Snijd alle groente in ringen, nadat je ze geschild hebt.

Doe ze in een grote kom en marineer ze met de marinade.

Verdeel de groente over de bodem van de tajine, doe de ui onderin voor de vocht.

Leg de vissen erop en versier met de paprika en citroen.

De overgebleven marinade van de vissen, doe je met 1 koffiekopje water vermengen en giet je bij de tajine erbij aan de zijkanten.

Laat de tajine op je gasfornuis voor 2 uur op zacht vuur gaar koken.

Zodra je ziet dat je groente gaar is, zet je je oven aan op 250 graden en en doe je hem voor 15 minuten erin op 250 graden.

Eet smakelijk!!

Mobiele versie afsluiten