Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vlees met pruimen

Vlees  met pruimen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was het vlees. Pak een schaal en voeg hier de uien knoflook, koriander, peterseli. voeg daarna de kruiden erbij, olie en ranzige boter ( theelepeltje), meestal maak ik dit een dag van te voren zodat alles lekker intrekt kan oook een paar uur.

meng alles goed door elkaar.

ik heb zelf een tajine gebruikt maar een ruime pan is ook goed,

Bak hier het vlees met het kruidenmengsel, zodra het vlees goed bruin is voeg je ongeveer 200 ml water. doe de deksel op de pan of op je tajine en laat dit ongeveer anderhalf uur op een zacht vuurtje koken.

ondertussen kun je de pruimen in een pannetje met water aan de kook brengen, laat dit ongeveer 10 min doorkoken. dan voeg je suiker en kaneel toe en laat je dit nog even doorkoken. ( ik gebruik zelf weinig water omdat ik van een dikke sausje hou, )

kijk af en toe bij het vlees of het nodig is om water toe te voegen.

kook ondertussen ook de amandelen in water, pel ze en bak ze goudbruin.

Als het vlees gaar is haal ik het uit de pan en doe het nog in de oven voor een krokant laagje. laat je saus in de pan ook indikken.

doe het vlees op een bord schenk de saus erover, leg wat pruimen die je evt bestrooid met geroosterde sesamzaadjes. schenk wat zoete saus van de pruimen over de saus van het vlees. leg  de amandelen op het vlees.

ik serveer het vaak met een salade en zelf gemaakte frietjes.

Mobiele versie afsluiten