Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Walnotenkoek (ongeveer 60 stuks)

Walnotenkoek (ongeveer 60 stuks)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe in een teiltje de gesmolten boter.

Voeg 1 theeglas olie erbij

Doe dan de 125 gram suiker erbij

Goed roeren

Doe het halve zakje bakpoeder erbij.

Doe dan de gemalen walnoten erbij


Weergoed roeren

Voeg dan beetje bij beetje de meel toe. (het deeg kan een beteje kruimelig zjn)


Verwarm de oven op 200 graden


Vorm kleine bolletjes (of groot, ligt eraan hoe groot je ze zelf wil hebben)

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Druk voorzichtig de halve walnoot in het koekje. (er kunnen scheuren in hetdeeg komen, maar dat hoort zo)


Schuif de bakplaat in het midden van de oven.


Als ze een lichtbruine kleur hebben kan je de bakplaat eruit halen

LET OP: ga niet aan de koekjes zitten want dan vallen ze uitelkaar.
Als ze afgekoeld zijn, dan worden ze stevig

Foto komt zo

Mobiele versie afsluiten