Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zebrataart van Ildiko

Zebrataart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Het eidooierss met poedersuiker en vanillesuiker goed schuimig kloppen met elektr app. en daarna het lauwe water en daarna met het olie goed schuimig mengen. Het bloem met Dr Oetker bakpoeder samen mengen en deze lepel na lepel met het BOVEN genoemde eidooiers mengsel samen mengen.

Tussendoor het eiwit goed "op hard"opkloppen en voorzichtig bij het meel-eidooiers mengsel egaliseren. HIER niet meer met het elektr. app werken!! Handmatig! Als deze schuimige massa is klaar DAN halveer je deze mengsel.

Bij het ene helft mengje /INZEEFEN/ het cacaopoeder en samen mengen. Een taartbakvorm van 26cm diameter beboteren en met bakpapier bekleden./beneder en de heeele randen!/ Eerst met 2 El "witte"massa midden lepelen. NIET!! smeren platmaken. gewoon een lepel en boven op de andere. DAN komt het cacaomassa. Dat lepeltje MIDDEN boven van het witte massa met 2 El. en zoooooo verder gaan totdat alle massa op is. NOOIT smeren anders krijg je het zebra "effect"niet! Het mengsel bij het lepelen zullen elkaar ZELF verder duwen" Zo word het zebra . hihi

Bakken: Met HETE lucht oven op 160C ongv. 50 min. duurt. Naald proef! Als is klaar, laat je in het bakvorm afkoelen. DAN kan je met een dune suikerglazuer besmeren.

SUIKERGLAZUER: 150 gr gezeefde poedersuiker, 3 El citruensap, 3-4 El water. Goed samenmengen en de top van het taart besmeren.

TIPS: Neem in plaats van het eetlepel met dozeren van het mengsel van het taart een SAUS POLLEPEL! en 2 st gelejke maat en sort. Succes is gegaranteerd omdat duurt met deze niet zooo lang met “lepelen “EN kunje NOG beter gelijker het streepje effect krijgen.Veel succes! Schrijven jullie hoe is gelukt??evt fotos.Ik zou voor jullie duimen! Groetjes van Ildi!

Mobiele versie afsluiten