Zebrataart van Ildiko

2015-02-22
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 5st eierdoier,
    - 250g poedersuiker,
    - 1 zakje Vanillesuiker,
    - 125 ml LAUWE water,
    - 250 ml zonnebloemolie,
    - 375 g fijne tarwebloem,
    - 3/4 zakje van Dr. Oetker Bakkpoeder,
    - 5 st eiwitten,
    - 2 el cacaopoeder zonder suiker.

Werkwijze

Stap1

Het eidooierss met poedersuiker en vanillesuiker goed schuimig kloppen met elektr app. en daarna het lauwe water en daarna met het olie goed schuimig mengen. Het bloem met Dr Oetker bakpoeder samen mengen en deze lepel na lepel met het BOVEN genoemde eidooiers mengsel samen mengen.

Tussendoor het eiwit goed "op hard"opkloppen en voorzichtig bij het meel-eidooiers mengsel egaliseren. HIER niet meer met het elektr. app werken!! Handmatig! Als deze schuimige massa is klaar DAN halveer je deze mengsel.

Bij het ene helft mengje /INZEEFEN/ het cacaopoeder en samen mengen. Een taartbakvorm van 26cm diameter beboteren en met bakpapier bekleden./beneder en de heeele randen!/ Eerst met 2 El "witte"massa midden lepelen. NIET!! smeren platmaken. gewoon een lepel en boven op de andere. DAN komt het cacaomassa. Dat lepeltje MIDDEN boven van het witte massa met 2 El. en zoooooo verder gaan totdat alle massa op is. NOOIT smeren anders krijg je het zebra "effect"niet! Het mengsel bij het lepelen zullen elkaar ZELF verder duwen" Zo word het zebra . hihi

Bakken: Met HETE lucht oven op 160C ongv. 50 min. duurt. Naald proef! Als is klaar, laat je in het bakvorm afkoelen. DAN kan je met een dune suikerglazuer besmeren.

SUIKERGLAZUER: 150 gr gezeefde poedersuiker, 3 El citruensap, 3-4 El water. Goed samenmengen en de top van het taart besmeren.

TIPS: Neem in plaats van het eetlepel met dozeren van het mengsel van het taart een SAUS POLLEPEL! en 2 st gelejke maat en sort. Succes is gegaranteerd omdat duurt met deze niet zooo lang met “lepelen “EN kunje NOG beter gelijker het streepje effect krijgen.Veel succes! Schrijven jullie hoe is gelukt??evt fotos.Ik zou voor jullie duimen! Groetjes van Ildi!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Dieet

    Nee

Reacties (10)

  1. Geplaatst door sadiye aan 22-11-2010

    mmmmmmm ik ga deze ook maken ildiko jij heb goeie recepten 😀

  2. Geplaatst door sadiye aan 23-11-2010

    hallo ildiko alles goedd?:D ik heb deze cake gisteravond gemaakt en hij smaakt verukkelijk harstikke bedankt voor het plaatsen van je recepten ik hoop dat jij meer fotos zet op deze site want op jouw site zag ik hele lekkere dingen maar recept is er niet geplaatst?:(

  3. Geplaatst door ILDIKO aan 24-11-2010

    Hallo SADIYE!
    Ik ben blij dat het goed is gelukt! Jaaa, ik heb veeel recepten en wat ik will ook met jullie deelen maar wijnig tijd voor hier te plaatsen.Het veele moet ik vertaalen….Ik vill liefst bij alle recept MET fotos plaatsen, maar ik heb geeen lichte idee hoe HIER moet ik dat doen.Ap alle andere suits : kopie en plaatsen… HIER moet ik echter iederekeer bij mijn fotoalbum eers en dan.. Lastig en ik weet nog steeds niet vat moet ik in plaatsen-hoe.DIT kan, en echter makkelijker kunnen moeten doen. Andere…, Ik heb echt geen idee voor deze dingen te doen. Ik ben geen computer zseni. Kan iemand tit uitleggen??Fotos platsen bij je recepten??Bedankt!Ps: Deze sorte “ZEBRA “-taart bestaat nog met kwark HIER http://www.macikonyha.com/2007/09/trs-zebratorta.html , en met maanzaad ook.HIER: http://www.macikonyha.com/2008/08/mkos-zebratorta.html . Deze blog is niet van mijn, maar een van mijn beste collega van het bakkforum.KIJK maar goed rond.Veels te veel goede receptem!!Mischien met de google vertaler kunje zelf laten vertalen. Groetjes: ILDIKO

  4. Geplaatst door sadiye aan 24-11-2010

    ok ildiko ik help je met het plaatsen van je fotos: Klik eerst op Bewerkt Recept endaarna op Browse gelijk onderin staat dat in een vierkantje endaarna zoek je in je computer je foto op endan druk je op open dat is het dan staatie erin endan druk je helemaal onderin op verzend ok?ik hoor het van je xxx

  5. Geplaatst door I. REVESZ aan 28-12-2015

    Hier is mijn foto
    [img]http://myalbum.com/photo/GJ5LGx5qJi1b/360.jpg[/img]
    http://myalbum.com/photo/GJ5LGx5qJi1b/720.jpg

    • Geplaatst door Chhiwat NL aan 29-12-2015

      Bedankt , de foto is toegevoegd!

       

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.